♦ 2 sl võid
♦ 4 sl mannat
♦ 400 g porgandit
♦ 0,25 tl kaneeli
♦ 200 g kondenspiima
Sulata pannil või. Lisa manna ja kuumuta segades umbes minuti võrra. Riivi juurde peene riiviga porgand ja lisa ka kaneel. Kuumuta kuni porgandist mahl aurustub. Kõige viimasena lisa kondenspiim ning kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 2-3 minutit. Ehk niikaua kuni segu pakseneb ja muutub taina taoliseks. Jahuta ja vormi väikesed kommikesed. Tõsta külmkappi tahenema. Kommid võid katta ka sulašokolaadiga. Parimad järgnevatel päevadel :)
allikas: kokkama
♦ 100 g võid
♦ 3 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soola
♦ 0,5 tl kurkumit
♦ 1 dl riivjuustu
♦ 100 g hapukoort
täidis:
♦ 200 g (ürdimaitselist) toorjuustu
♦ 200 g suitsukanatükke
♦ 1 väike sibul
♦ 1 dl keedetud riisi
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa või ja näpi sõrmedega sõmeraks. Lisa muud ained ja sega kiiresti tainaks. Tõsta tainas külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
Sega omavahel toorjuust, peenestatud suitsukana, hakitud sibul ja keedetud riis.
Rulli tainas jahusel laual 32 x 32cm plaadiks. Lõika plaat 16:ks ruuduks (8x8cm) Jaga täidis tainaruutudele ja tõsta taina nurgad keskele kokku. Küpseta 200°C umbes 15 minutit.
allikas Toidutuba
♦ mõned supilusikatäied õli
♦ 1-1,5 kg kartuleid
♦ 4 dl (vahu)koort
♦ 5 küüslauguküünt või oma maitse järgi
♦ paprikapulbrit
♦ piprasegu
♦ soola
Koori kartulid ja kõika kangideks. Kuumuta suuremas kastrulis õli lisa kartulid ja kuumuta mõned minutid neid kogu aeg segades. Lisa peenestatud küüslauguküüned ja maitseained. Lisa koor ja kuumuta keemiseni. Kalla segu ahjuvormi ja küpseta 200 °C niikaua kuni kartulid on pehmed. Umbes pool tundi. Proovi küpsust kahvliga.
allikas Hellapoliisi
prindi retsept
♦ 200 g jahu
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl soodat
♦ 3 keskmise suurusega hapukat õuna
♦ 50 g pähkleid
♦ 100 g iiriskomme
♦ 2 muna
♦ 100 g sulavõid
♦ 1 dl piima
♦ 1,5 dl hapukoort
Sega omavahel kokku kuivad ained. Koori ja tükelda õunad, haki pähklid ja tükelda iirised ja sega kokku kuivainetega. Klopi lahti munad, lisa sulavõi,piima ja hapukoor ja sega läbi. Lisa jahusegu ning sega tainas ühtlaseks. Tõsta lusikaga tainas muffinivormidesse. Küpseta 200°C ahju keskmises osas 15-20 minutit kuldpruuniks.
prindi retsept