Porgadi-apelsinikeeks martsipani ja ingveriga

Keeksivorm on 1 l (Ø 20cm)

• 150 g toasooja võid
• 150 g riivitud martsipani
• 0,5 dl suhkrut
• 1 apelsini koor ja mahl
• 3 munakollast
• 2 suurt porgandit
• 3 cm-ne tükk ingverit
• 1,5 tl küpsetuspulbrit
• 3,5 dl nisujahu

Riivi ühte kaussi peene riiviga porgandid, apelsinikoor ja ingver. Pigista apelsinist välja mahl. Teises kausis vahusta toasoe või suhkru-ja martsipaniga. Lisa porgandisegu ja apelsinimahl. Sega läbi. Lisa munakollased ja sega. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa tainasse. Sega kõik ühtlaseks ja kalla tainas keeksivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Kui keeks muutub lõpupoole pealt liiga tumedaks, siis kata see küpsetuspaberiga. 

allikas Magusad fotod

0 Response to "Porgadi-apelsinikeeks martsipani ja ingveriga"